torsdag 26 mars 2009

Rykte in: Anton Söderquist (Malmö IF/comeback)

Signaturen danill skrev redan den 17:e i ett inlägg på Svenska Fans att 20-årige Anton Söderquist (ej att förväxla med västerbottniske Anton Söderqvist) "är på g". Vore onekligen roligt med en ung keeper med Bajenbakgrund som ger Anders Lagerqvist (och Carl-Johan Klint?) en match om förstaspaden!
Vad finns det då att säga om Anton Söderquist?
Tja, han är fostrad i Hammarby (där han tog SM-guld för J16 och brons i TV-Pucken), men lämnade som 17-åring Zinkenfabriken för spel i Northwest Regulators. Denna förening, som pysslar med juniorhockey, håller till i mormonfästet Utah. Anton tycks ha gjort riktigt bra ifrån sig, och räddade under sina 30 matcher 93,1% av skotten han fick mot sig.
Säsongen därpå, 07/08, hamnade Söderquist i Malmö IF. Inför höstens NHL-draft omnämndes han i Anders Östbergs genomgång. I MIF-tröjan fortsatte han spela bra, och fick känna på att vara ombytt bakom Jani Hurme i Allsvenskan vid åtminstone ett tillfälle (Nyköping borta), men tycks sedan ha lagt av under säsongen, högst troligt på grund av de knäproblem som en kommentar informerar om här.
Vore riktigt kul Anton Söderquist kritade på! Lagerqvist kanske inte blir överlycklig, men vilken styrka att kunna gå in i säsongen med tre vassa burväktare - en målvaktsuppsättning som nog gör en del klubbar i division 1 avundsjuka! Hoppas knäet håller - jag utgår ifrån att det till stor del är osäkerheten kring detta som gör att Anton ännu inte presenterats som BFIF-spelare.

2 kommentarer:

  1. Som jag skrev i ett PM till dig på SF, så är Söderquist HELT KLAR nu. Kontraktet är kritat på för ett år.

    SvaraRadera