söndag 29 mars 2009

Ytterligare sex förlängda kontrakt...

...varav fyra från "önskelistan", berättar bajenhockey.se om inatt!

Det första man kan konstatera är att Carl-Johan Klint verkar fortsätta en säsong till i Vallentuna. Att keepern Sam Lindståhl skrivit på för ytterligare en säsong i grönvitt tyder ju starkt på detta.
För det andra stannar backen Fredrik Mälberg. Att 33-åringen, med massor av rutin från hockey på elitnivå, även fortsättningsvis är med i mån av tid är kanske ett tecken på att truppen även nästa säsong kommer att vara rätt stor.

Så till namnen jag nämnt som viktiga att förnya med.
Robin Stenberg, 19-åringen som under
2007-2008 fick göra allsvensk debut med Nyköping, stannar i Bajen även nästa säsong. Skridskostark och ung back.
Freddie Ferm stannar på isen när farsan lämnar för att jobba i sportgruppen. 24-årig center med god erfarenhet från allsvenskan och division 1 med Bajen och Huddinge.
19-årige forwarden Andreas Köhler anslöt från division 2-spel i topplaget Nynäshamn. Nu följer han storebror Marcus' goda exempel och kritar nytt.
Andreas Jakubowicz blir också kvar. Denne 27-årige anfallare har bland annat allsvenska säsonger med Hammarby och Vallentuna på meritlistan. Fyra i poängligan med 13+15 på 15 matcher.

En uppdaterad önskelista om man även nästa gång presenterar sex spelare som förlänger kontrakt: Bruno Ohlzon, Daniel Göransson, Magnus Helander, Benny Rönnelöw, Jimmy Pärsson och... kanske Mikael Kny?
Det ska bli intressant att se om man väljer att hålla sig med en stor trupp även nästa säsong, eller om man resonerar att det räcker med att krydda stommen med en handfull spelare för att säkra en topp tre-placering och därmed spel i "alltrean" följande säsong. Det lär absolut räcka och bli över....
Och kanske väntar man med de konkreta kontakterna när det gäller spelare från division 1 och dylikt tills man väl är i "alltrean"? De kommande veckorna och månaderna blir i alla händelser spännande att följa.

5 kommentarer:

  1. Medelålder på dagens trupp är fina 27,5 år. Helt perfekt enligt mig.

    SvaraRadera
  2. Det här blir fint!

    Vad gäller Mankan tolkade jag Photo72s intervju med honom (http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.7378553)som att det rådde visst tvivel kring huruvida det skulle bli en säsong till, men ja... vi får hoppas!

    Sen håller jag med om de gubbar som är kvar på önskelistan rakt av, möjligtvis med tillägget Andreas Olsson (igen!) ;)

    SvaraRadera
  3. Jag har förstås inget emot Andreas Olsson, haha, det hänger väl mer på vad som kan vara på ingång.
    Men att man förnyar med Sam ser jag lite som en indikation på att man vill behålla en ordentlig stomme.

    SvaraRadera
  4. Vet inte om jag skall skratta eller gråta åt spekulationerna och denna blogg. Tar ni inte er själva på liiiiite för stort allvar?

    SvaraRadera